Ontdek Curacao

Piscadera Beach CuracaoGrote Knip BaaiCuracao, een parel in de Caribbean. Heerlijk in de zon en de wind door je haren genieten van uw welverdiende vakantie op het prachtig mooie Curacao. Op dit kleurrijke eiland is het puur genieten van de kleurrijke huizen, het heerlijke klimaat, de heerlijke warme wind en de vriendelijke bevolking. 


Curacao is een veelzijdig eiland dat beschikt over cultuur, tientallen mooie baaien en witte zandstranden waar naar hartelust gezwommen, gesurft, gesnorkeld en gedoken kan worden. In het zuiden van Curacao liggen de populaire stranden zoals Mambo Beach en Jan Tiel Beach. Richting het westen liggen de rustige stranden en baaien zoals o.a de Grote Knip. Op de gezellige handelskade is het heerlijk vertoeven en kunt u 's avonds onder het genot van een hapje en drankje luisteren naar de bands die optreden. 
In Curacao vindt u tal van heerlijke restaurants en eetgelegenheden waar regelmatig optredens verzorgt worden. Wilt u wandelen of fietsen of zwemmen met de dolfijnen, Curacao heeft het allemaal. Het betaalmiddel op Curacao is momenteel nog de Antilliaanse Gulden of de US Dollar.
willemstadCuracao is dé vakantiebestemming bij uitstek!

Bekijk ons aanbod aan vakantievilla's
in Curacao >>
 
Bent u dus op zoek naar een ‘home-away-from-home’, een actieve of juist een non-actieve strandvakantie, met veel zon, blauwe zee, parelwitte stranden, ongerepte natuur en monumenten, moderne economie en een zeer gastvrije en vriendelijke bevolking dan heten wij u van harte welkom op Curacao. Een vakantiebestemming met een ideale mix tussen exotisch en vertrouwd.
Ervaar de Caribbean in een Nederlands jasje.
 
fruitmarkt curacaoWat maakt Curaçao zo bijzonder vergeleken bij de andere eilanden:

Authenticiteit – een kleurvolle en rijke cultuur – een combinatie van een Europese en Afrikaanse afkomst die meer dan 50 nationaliteiten representeert op dit kleine eiland waar zowel Nederlands, Spaans, Engels en het lokale kleurvolle
Creoolse dialect: Papiamento wordt gesproken.
Deze multiculturele samenleving zorgt dan ook voor intrigerende muziek-, kook- en kunststijlen.

Waar ligt Curacao:
 
Curacao ligt in het zuidwestelijke deel van het Caraïbisch gebied, op 12° noorderbreedte en 68° westerlengte. Het eiland ligt maar 70 km ten noorden van Venezuela (kust van Zuid-Amerika), tussen de eilanden Aruba en Bonaire en bevindt zich buiten de orkaanzone, waardoor u het over het algemeen het hele jaar door verzekerd bent van een vakantie met prachtig zonnig weer. Ten zuidoosten van Curacao ligt het onbewoonde zuster-eiland Klein-Curacao.
Curacao heeft een oppervlakte van 444 km², met ongeveer 144.000 inwoners.

Bekijk ons aanbod aan vakantievilla's in Curacao >>
 
zee curacaoHet klimaat in Curacao:

Het eiland heeft een semi-aride (droog en dor) tropisch klimaat dat wordt gematigd door de noordoostpassaat die aangenaam verkoelend werkt. Dit betekent veel zon en weinig regen. De gemiddelde jaartemperatuur is 27,5°C en het verschil tussen zomer en winter is maar 2,5 graden. Ook het verschil tussen dag en nacht is maar klein, namelijk 5,6 graden. De zeewatertemperatuur is erg warm met gemiddeld 26,8°C. Gemiddeld valt er tussen de 50 en 75 cm regen per jaar, waarbij de meeste regen valt in de maanden oktober, november en december. De warmste maanden zijn juli, augustus, september en oktober. De "koelste"
(29°C !) maanden zijn januari en februari. Soms veroorzaken tropische stormen die elders in de regio woeden een paar bewolkte dagen.  
 
Landschap:
 
De eerste indruk als u landt op Curacao is dat het een droog en dor eiland is.
Door de beperkte regenval zijn ook de plant- en diersoorten die hier kunnen overleven beperkt. Als u echter de kans neemt om het eiland beter te leren kennen dan zult u versteld staan van de verscheidenheid die de natuur te bieden heeft.
De noordkust bestaat vooral uit ruige kalksteenrotsen die zich bevinden op eeuwenoude vulkanische rots en verweerd terrein.
Richting het westen wordt het gebied een stuk heuvelachtiger. Hier vindt u ook het Christoffelpark met de 375 m hoge Christoffelberg, waar u vooral een combinatie van de verschillende landschappen zult vinden.
Het Oostelijke deel van het eiland is grotendeels vlak, met enkele woonwijken en secundaire wegen die naar de baaien leiden.